Home Het interieur plan: Meer dan zomaar een inrichting bedacht door een interieurontwerper

Het interieur plan: Meer dan zomaar een inrichting bedacht door een interieurontwerper

Home Het interieur plan: Meer dan zomaar een inrichting bedacht door een interieurontwerper

Waarom alleen een interieur-plan afgestemd op de lange termijn werkt.

Welkom bij SBZ Interieur Design, waar we verder kijken dan alleen de meubels en de kleuren van een interieur. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van een goed doordacht interieurplan en waarom het meer is dan alleen de nieuwste trends volgen.
“Het Geheim van een Geslaagd Interieur? Een toekomstgericht interieur plan welke gaat over jouw persoonlijk situatie” – Susanne, interieurontwerper SBZ Interieur Design

Een trendy versus een persoonlijk interieur
Bij SBZ Interieur Design begrijpen we dat een interieur meer is dan alleen meubels en decoratie. In dit artikel willen we dieper ingaan op de cruciale rol van een doordacht interieurplan en waarom het verder gaat dan simpelweg de laatste trends volgen. Laat ik eerst een context schetsen voor je zodat je beter begrijpt wat ik bedoel.

We hebben allemaal wel eens die populaire woonprogramma’s gezien, zoals vtwonen en Kopen zonder Kijken, waarin huizen worden omgetoverd tot ware droomplekken. Soms lijkt het budget onbeperkt en het meerendeel zijn gesponsorde producten. De enthousiaste reacties vliegen over het scherm bij de onthulling van het nieuwe interieur. Maar dan komt het moment dat je zelf in je huis zit, omringd door de nieuwste, hipste meubels en die toch niet lekker zittende bank die haaks op je tv staat. En dan?

Laten we het anders bekijken. Wat maakt een huis voor jou echt prettig? Wat maakt dat jouw hart sneller gaat kloppen? Voor ons draait het om authentieke, persoonlijke interieurs. Maar dat ontstaat niet zomaar. Het vergt tijd, overleg, het peilen van meningen, en het afstemmen van smaken.

De rol van de interieurontwerper als lifestyle coach en interieur psycholoog
Bij SBZ Interieur Design zijn we niet alleen interieurontwerpers; we zijn ook lifestylecoaches voor jouw interieur. Of zoals sommige ons zo mooi noemen ‘interieur psycholoog’. Want het draait tenslotte niet alleen om het interieurontwerp; het gaat om begrip voor de diepere betekenis van jouw thuis. Als ‘interieur psychologen’ of ook wel zo mooi interieur coach genoemd zijn we toegewijd aan het doorgronden van wat jouw huis echt voor je betekent.

Wat maakt jou gelukkig in je eigen omgeving? Wij voeren diepgaande gesprekken om jouw levensstijl en toekomstvisie te begrijpen. Onze ontwerpen zijn niet enkel esthetisch; ze weerspiegelen jouw identiteit en groeien mee met jouw leven. Jouw huis is niet slechts een plek; het is een emotionele verbinding. Wij zijn er om die verbinding te koesteren en te versterken, met begrip en empathie als leidraad. We gaan verder dan design; we creëren een thuis dat je omarmt, dat je vreugde schenkt, en dat altijd voelt als de perfecte uitdrukking van wie je bent. Of je binnen je huidige woning blijft wonen of een nieuwe start elders maakt om wat voor reden dan ook.

Een toekomstgericht interieur plan, hoe dan?
Een goed interieurplan is als een tijdloze symfonie, niet slechts een kortstondige hit. Het gaat niet alleen om de trends van vandaag, maar om de harmonie van de toekomst. Stel je voor dat je over vijf of tien jaar in je huis bent, omringd door elementen die perfect aansluiten bij jouw levensfase. Misschien verwacht je gezinsuitbreiding, een nieuwe carrière, of een grotere focus op comfort. Misschien ga je samenwonen of kom je net uit een scheiding en wil je juist een nieuwe start creëren voor jezelf. Een flexibel interieur plan evolueert met jou mee, als een vertrouwde metgezel die je steeds beter begrijpt. Denk aan dat ene favoriete meubelstuk dat zich moeiteloos aanpast aan elke verandering, zoals een goed ingedragen paar schoenen dat altijd perfect zit. Dat is de magie van een interieurplan dat de toekomst omarmt, en daarmee de rijkdom van jouw levensverhaal weerspiegelt.

Laten we niet vergeten dat een nieuw huis of een verbouwing vaak een plotselinge verandering is. Het is dan essentieel dat er al is nagedacht over zaken zoals een lichtplan en de technische indeling van de ruimte. Sommige keuzes kunnen niet makkelijk op een later moment worden toegevoegd en het is daarom belangrijk daar tijdig samen over na te denken en als dit niet meer kan binnen de huidige situatie een zo goed mogelijk plan op te stellen binnen wat er wel mogelijk is.

Een toekomstgericht interieur creëren met de juiste interieurontwerper
Onze beste tip bij het vinden van de juiste interieur professional: zoek samenwerking met een binnenhuisarchitect of interieurontwerper die niet alleen jouw interieur, maar ook jou als persoon begrijpt. Iemand die niet alleen naar meubels kijkt, maar ook naar de zachte waarden in jouw leven. De band met een interieurontwerper gaat verder dan dienstverlening; het is als het vinden van een zielsverwant voor jouw leefruimte. Begin met een vraag en kennismakingsgesprek om te toetsen of de klik er is, of bel gewoon eens op om te zien of je vriendelijk en persoonlijk te woord wordt gestaan. Let op of iemand echt de tijd voor je neemt, zoals een goede vriend dat zou doen. Ga samen op ontdekkingstocht en verken welke elementen passen bij jou en je gezin, zelfs diegene waar je zelf nog nooit aan hebt gedacht. Net zoals je misschien eerst de ‘about‘ pagina leest voordat je iemand leert kennen, kan de persoonlijke klik met de ontwerper cruciaal zijn voor het creëren van een interieur dat jouw verhaal vertelt. Denk aan de ontwerper als een reisgenoot in jouw levensfase, met gedeelde interesses en begrip voor jouw wensen. Het is bijna als het vinden van de perfecte ‘date’ match in de wereld van interieurontwerp, en die match maakt de reis des te aangenamer en het de investering meer dan waard los van het interieur-plan anzich.

Het belang van een kennismaking
Vaak kun je uit de werkwijze pagina en vooral de persoonlijke about pagina van de interieurontwerper veel informatie halen over wie hij of zij is en of deze persoon bij jou past. Dit is cruciaal voor het slagen van het proces en het uiteindelijke resultaat. De persoonlijke klik tussen jou en de interieurontwerper speelt een grote rol in het creëren van een interieur dat echt bij jou past.

Het interieur (master) plan gericht op de toekomst, jouw toekomst.
Wij maken een master interieur plan waarin alles past, zelfs dat antieke meubel van oma, het kastje van je vader of dat kunstwerk wat je mee terug nam vanaf die te gekke reis. Een plan voor de vaste elementen, zoals de ruimte, de lichtpunten, en de raampartijen. Maar ook een plan voor de flexibele elementen die je in de loop der tijd verzamelt. Dit maakt je thuis persoonlijk en toekomstbestendig. Het groeit met je mee, net als een leren jas die steeds comfortabeler aanvoelt. Daarnaast houden we rekening met jouw toekomstplannen, budget verwachting, wat je in de loop der tijd wilt aanpakken, welke gezinsveranderingen je verwacht, de architectuur van jouw woning. En zo zijn er nog veel meer facetten waar wij naar vragen om je oprecht te leren kennen.

Wil je meer weten over onze visie op interieurontwerp en hoe wij jou kunnen helpen om een interieur te creëren dat niet alleen bij je huidige levensstijl past, maar ook klaar is voor de toekomst? Neem gerust contact met ons op. We zijn er om jou te begeleiden en jouw interieurvisie werkelijkheid te maken.

Tot slot, wil je mij naar aanleiding van dit artikel beter leren kennen? Bezoek mijn about pagina, bel of mail mij en indien gewenst plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in zodat ik ander in kan gaan op wat ik voor jouw persoonlijke situatie kan betekenen. Tot snel!?

Met stijlvolle groet, Susanne Bolkestein van SBZ Interieur Design
Al meer dan een decennium jouw persoonlijke rots in de branding in de wereld van interieur design en styling.

Deel dit bericht

Susanne

Related Posts

Previous
Next

Projecten

350+

Onze signatuur straalt verfijning en elegantie uit, met aandacht voor elk detail. We combineren warmte en eigentijdse esthetiek met een doordachte benadering van de praktische kant van interieur.

Clienten

247+

Onze klantenkring omvat particuliere huiseigenaren en zakelijke partners, waaronder B&B’s en boutique hotels.

social & blog followers

120K

Blijf ook via onze socials en blog stijlvolstyling.com up te date over onze uitdagingen, samenwerkingen en afgeronde projecten.