Home Meerwerk- en interieuradvies voor een nieuwbouwwoning, dit wil je weten!

[Onafhankelijk minder- meerwerk advies zodat je de juiste keuzes maakt]

Nieuwbouwwoning gekocht? Dit wil je zo snel mogelijk weten...

Welkom! Fijn dat je er bent!

De huizenmarkt blijft maar aantrekken en als interieurontwerper en stylist heb ik het daardoor non-stop een volle agenda. Ik werk dagelijks zowel aan kleine opdrachten zoals interieuradviezen aan huis, complete interieurontwerpen alsmede volledige projecten waarbij ik ook de begeleiding, inrichting en styling verzorg. Voor zowel bestaande als gloednieuwe woningen. In deze blog wil ik jullie graag wat meer vertellen over het inschakelen van een interieurontwerper/ stylist bij een nieuwbouwhuis. Waarom specifiek bij een nieuwbouwwoning? Dit is omdat wij bemerken dat mensen het heel erg lastig vinden om te bepalen hoe, waarom en wanneer je ons kunnen inschakelen voor hulp en ondersteuning bij de realisatie van hun toekomstige nieuwe interieur.

Nieuwbouwwoning gekocht en hulp nodig? Laat het ons weten waarmee wij jou kunnen helpen.

Wat wij regelmatig meemaken is dat mensen ons vrij laat in het proces pas benaderen om mee te laten denken. Dat is jammer want had je ons benaderd voordat je het meerwerk ging bepalen, dan hadden wij jou hier ook meteen mee kunnen helpen. Dit vaak ondanks de tijdsdruk. De realiteit is dat veel mensen ontzettend snel moeten beslissen over nieuwbouwzaken nog voordat een hypotheek überhaupt helemaal rond is. Het meerwerk maar ook het snel moeten kiezen van een keuken of badkamer brengt een hoop stress met zich mee.

Als je wil kunnen wij samen met jou inspelen vanuit onze focus, kennis en ervaring op de mogelijkheden. Wij kunnen eventueel bemiddelen en begeleiding verzorgen bij diverse vraagstukken van de periode tot aan de oplevering of zelfs daarna qua begeleiding mbt stoffering, inrichting en styling. Daarnaast kunnen wij, omdat wij als geen ander weten wat een realistisch budget is, jou inzicht geven in de kosten die een interieur met zich meebrengt. Vind je het fijn om meer hulp te krijgen? Dan staan wij ook na het bepalen met het meerwerk voor je klaar met vervolg interieuradviezen, indelingstekeningen, 3D visualisaties en de realisatie van jouw woonwensen middels woon-winkelen, inrichting en styling. Je kunt van a tot z bij ons terecht op woongebied voor jouw interieur en zelfs ook voor jouw tuin/terras of balkon. Iedere offerte en opdracht is bij ons maatwerk en daardoor altijd afgestemd op jouw wensen en behoeftes. Een persoonlijke aanpak staat bij ons hoog in het vaandel, de lijnen zijn kort tussen jullie en ons maar ook onderling bij ons op kantoor.

Hiervoor kun je ons inschakelen bij een nieuwbouwwoning:

-Twijfel over de aankoop (Past dit huis wel bij mij/onze wensen qua ruimte?)

Bepaling van meerwerk.

Wij krijgen veel vragen over o.a.:
Hoe ga ik om met de tijdsdruk en maken van keuzes tijdens een nieuwbouwproject?
Welke lichtpunten moet ik verplaatsen of juist niet?
Wel of geen uitbouw?
Waar moet een extra stopcontact komen?
Wel of geen luxe binnendeuren?
Welke achterpui kan ik het beste kiezen?
Hoe zorg ik voor een mooi uitgebalanceerd lichtplan afgestemd op mijn toekomstig interieur?
Waarvoor heb ik loze leidingen nodig en in welke ruimtes?
Welke keuken of badkamer moet ik kiezen of juist niet?
Is de aanbevolen keukenleverancier of badkamer leverancier door mijn aannemer wel de juiste partij voor mij?
Casco oplevering of vooraf een keuken/ badkamer bepalen?
Zijn er nog wanden die verplaatst moeten worden om mijn ideale interieur te kunnen realiseren?
Welke specialist moet ik wanneer gaan benaderen/inschakelen ivm de drukte op de woningmarkt en corona crisis etc.
Veel gemaakte interieur fouten.
Planning en opstellen van een (ver)bouw- en interieur budget.
Hoe maak ik verstandige keuzes ten aanzien van een budget?
Hoe zorg ik dat ik zowel op technisch- als interieur vlak een praktische en toekomst bestendige woning inricht?
Hoe zorg ik voor een duurzame woninginrichting?

Wat kan SBZ Interieur Design hierin betekenen?


-Meerwerk-advies (technisch) en begeleiding bij het maken van allerhande technische interieur keuzes tijdens en na de bouwperiode.
-Interieuradvies, indeling- en kleuradvies incl. moodboards, materiaal- en kleurplannen
-Indelingsplattegronden op schaal in 2D voor alle ruimtes in huis, zelfs voor jouw thuiskantoor of praktijk aan huis.
-3D visualisaties van jullie nieuwe interieur volgens een persoonlijk interieurontwerp op schaal
-Een professioneel lichtadvies en lichtplan, omdat licht de basis is van een goed ingericht interieur.
-Persoonlijke begeleiding en ondersteuning tijdens bouwperiode op (ver)bouw- en interieur vlak.
-Woon-winkelen aan ons uitbesteden evenals personal shopping
-Tussentijdse adviezen en overleg
-Begeleiding van leveranciers als stoffeerders, schilders, stukadoors, behanger, aannemers etc.
-Inrichting en interieur styling van jouw woonruimtes van A tot Z.

Veel gemaakte (dure) fouten

In de praktijk komen wij veel fouten en moeilijkheden tegen die voorkomen hadden kunnen worden wanneer wij tijdig ingeschakeld waren. Daardoor zijn mensen onnodig duurder uit doordat er na opleving soms nog vanalles veranderd en verbouwd moet worden aan elektra, lichtpunten en aansluitingen. Dit allemaal om het gewenste interieur alsnog te kunnen realiseren. Dit kost niet alleen veel tijd, (extra) geld en aandacht. Het kost ook vaak meer in de zin van dat veel mensen te maken hebben met (tijdelijke) dubbele woonlasten. Hoe langer het duurt voordat je kunt verhuizen naar jouw nieuwe woning, hoe hoger de huishoudelijke kosten. Wat ik jullie wil meegeven is vooral wees op tijd met hulp inschakelen wanneer je een nieuwbouwwoning hebt gekocht en er niet uit komt. Wanneer je op tijd ons inschakelt bespaar je niet alleen tijd maar het zorgt ook voor veel minder stres. Door een onafhankelijk advies profiteer je tevens van een eerlijk en persoonlijk advies welke niet is gebaseerd op de commerciële gedachten van een aannemer om jou zo veel als mogelijk meerwerk opties te laten kiezen. Anders dan uw bouwbegeleider kijken wij juist wel naar uw persoonlijke situatie, budget en denken samen alvast vooruit op toekomstige mogelijkheden op interieur vlak.
Twijfel je of het (al) handig is om ons erbij te betrekken? Bel of mail gerust vrijblijvend voor een kort overleg wat wij voor jou kunnen betekenen.

Een greep uit onze reeds afgeronde projecten vind je in ons portfolio.

Vragen? Mail of bel ons gerust, alle contactinformatie kun je vinden op onze uitgebreide contactpagina. Wij ontzorgen jullie graag en werken nog liever met jullie aan een interieur dat perfect past bij jullie leven, budget, woonwensen en verwachtingen. Zien wij elkaar binnenkort?
Welkom! Fijn dat je er bent. Mijn naam is Susanne, ondernemer van SBZ Interieur Design. Maar mooier verwoord jouw vraagbaak en persoonlijke rots in de branding op interieur gebied. Wij vieren momenteel bij SBZid 10 jaar aan persoonlijke en creatieve interieur ontwerpen en projecten. Maar bovenal het mogen waarmaken van interieur dromen en soms zelfs het creëren van een nieuwe start in andermans leven. En daar zijn wij super trots op! Hartelijk dank aan onze klanten en partners voor dit decennium aan rotsvast vertrouwen. Vier jij 10 jaar aan stijlvol en functioneel interieurdesign met ons mee? Maak vandaag nog vrijblijvend kennis met mij, ik kijk er naar uit met je mee te denken wat ik voor jou kan betekenen.
Met stijlvolle groet,
Susanne Bolkestein - SBZ Interieur Design
Jouw vertrouwde interieurontwerper en stylist in de complexe wereld van interieurdesign, project inrichting en styling.
lichtplan en interieurontwerp interieur project en styling - interieurontwerper Susanne-Bolkestein-Zum Vorde-SBZ-Interieur-Design-13

Projecten

350+

Onze signatuur straalt verfijning en elegantie uit, met aandacht voor elk detail. We combineren warmte en eigentijdse esthetiek met een doordachte benadering van de praktische kant van interieur.

Clienten

247+

Onze klantenkring omvat particuliere huiseigenaren en zakelijke partners, waaronder B&B’s en boutique hotels.

social & blog followers

120K

Blijf ook via onze socials en blog stijlvolstyling.com up te date over onze uitdagingen, samenwerkingen en afgeronde projecten.