Volg ons
Search now
Bezoek ook onze blog Stijlvol Styling

© 2022. SBZ Interieur Design – All Rights Reserved.

top
Interieurproject SBZ Interieur Design

Interieur project – Monumentaal Pakhuis (loft) – Amsterdam

  /    /    /    /    /  Interieur project – Monumentaal Pakhuis (loft) – Amsterdam

Totaal project | Interieuradvies, project begeleiding, inrichting en styling van een monumentaal pakhuis aan de gracht in hartje Amsterdam Centrum.

Voor deze woning realiseerde wij de complete inrichting en styling van een:
Living (woonkamer), hal, trappenhuis, garderobe, keuken + eethoek, master bedroom, diverse slaapkamers, toiletruimtes en badkamer(s).

Daarnaast hebben wij voor onze klant voor verschillende ruimtes voor de december feestdagen de kerst styling verzorgt afgestemd op het interieur.

Voorafgaande renovatie / verbouwing in samenwerking met een bouwkundig architect en aannemer. 

 

Over dit project: 

Dit volledig gerenoveerd monumentaal pakhuis bevind zich in hartje Amsterdam op steenworp afstand van de Dam.
Deze woning kent een smaakvolle hoogwaardige afwerking volledig verzorgt door SBZ Interieur Design. Rust, eenheid en karakteristieke sfeerbeleving staan centraal. De wens van de bewoners was om natuurlijk, chique met industriële interieur elementen te combineren. Daarnaast stonden het loft gevoel, ruimtelijkheid, fraaie interieur beplanting en slimme interieur oplossingen centraal. 

Om alles hoogwaardig af te werken is er gebruik gemaakt van veel elementen welke het ruimtelijk gevoel ten goede komen, zonder daarbij afbreuk te doen aan het warme karakter van de woning. In de woning bevinden zich diverse maatwerkoplossingen zoals een maatwerk keuken, garderobe, badkamermeubels en in de living een maatwerk gashaard met meubel. Om alles extra ruimtelijk te houden is er gekozen voor een prettig lijnenspel en veel zachte natuurlijke kleuren en materialen. Dit al begeleid door accenten van zwart staal om de woning een industrieel tintje te geven en optische diepte te creëren.

Alle ruimtes lopen dermate qua stijl en beleving in elkaar over waardoor een riant open loft gevoel ontstaat. Om binnen en buiten te verbinden is er rekening gehouden in de kleurstelling met de natuurlijke stadse invloeden uit de omgeving, evenals het toevoegen van extra interieur beplanting om de natuur naar binnen te halen. Wat tevens bijdraagt aan een gezond klimaat en leefomgeving in huis. 

Bijzonder te noemen is dat in deze woning er bewust voor is gekozen oude elementen zoals het hijswiel en de hijsbalken te behouden. Deze elementen zorgen voor een authentiek karakter in de nok van de living en in het verlengde van de eethoek doordat we ervoor hebben gekozen middels glas de verbinding tussen vide en karakteristieke elementen met elkaar te verbinden. Een uitgebalanceerd lichtplan voegt hier nog eens extra veel aan toe doordat in de avonduren de karakteristieke elementen op bijzonder fraaie wijze worden uitgelicht. 

amsterdam, amstelveen, grachtengordel, Interieurstylist, interieur stylist, interieur styling, interieuradvies, interieurontwerp, interior project, binnenhuisontwerp, indelingsplan, interieur realisatie, interieur project, interieurproject, interieur laten inrichten, binnenhuisontwerp, binnenhuisontwerper, kleuradvies