Locatie:

Amsterdam centrum, NL

project:

Monumentaal pakhuis

Ontwerper:

Susanne Bolkestein

Ruimte(s):

Volledige woning

Technisch & lichtadviseur:

Bert Zum Vörde

Stijl opdracht:

Stijlvol & chique, natuurlijk, landelijk met een industriële twist

Over dit project:

Gelegen in het historische hart van Amsterdam, aan de befaamde grachtengordel, transformeerde wij een monumentaal pakhuis tot een ultieme luxe en eigentijdse woonervaring. Dit project, uitgevoerd voor onze gewaardeerde vaste klanten, combineert chique elegantie met een subtiele, landelijke en stadse twist.

Van de woonkamer en de eethoek tot aan de master bedroom en spa-achtige badkamers, elk facet van deze woning straalt een uitzonderlijke klasse uit. We hebben op maat gemaakte oplossingen geïntegreerd, zoals een speciale keuken en een unieke gashaard, om de unieke persoonlijkheid van het huis te accentueren. Natuurlijke kleuren en materialen vormen de basis van het interieur, verlevendigd door industriële accenten en rijke details.

Authentieke elementen zoals het originele hijswiel en de houten hijsbalken zijn zorgvuldig behouden en komen extra tot hun recht door een doordacht lichtplan. Het interieur wordt verder verrijkt door een selectieve keuze van beplanting, die niet alleen de esthetiek verhoogt maar ook bijdraagt aan een gezonde leefomgeving.

Als kers op de taart zorgden we voor een op maat gemaakte kerststyling, volledig in harmonie met het bestaande interieur.

Dit project is uitgevoerd in samenwerking met een bouwkundig architect en aannemer. Het resultaat is een coherente leefruimte die luxe en comfort uitstraalt, een project dat zelfs de aandacht van de media heeft getrokken.

Mijn uitdaging

“Een van mijn meest fascinerende uitdagingen in dit project was het harmonieus samenbrengen van de diverse stijlwensen van onze gewaardeerde vaste klanten. Het was een creatieve puzzel om zowel in kleine als grote ruimtes een eigen karakter en diepte te injecteren. Wat het project extra uitdagend en tegelijkertijd zo mooi maakte, was de mogelijkheid om de authentieke details van dit monumentale pand te benadrukken. Deze unieke elementen vormden de basis voor een subtiele, maar impactvolle accentuering. Het resultaat is een coherente en luxueuze leefomgeving waarin alle details in perfecte harmonie zijn.”- Susanne | Interieurontwerper SBZid
Deel met...