Locatie:

Pijnacker - Delft, NL

project:

Nieuwbouwwoning - appartement

Ontwerper / styliste:

Susanne Bolkestein

Ruimte(s):

Volledig appartement

Technisch & lichtadviseur:

Bert Zum Vörde

Stijl opdracht:

Natuurlijke mix van Scandinavisch en natuurlijk/ botanisch.

Over dit project:

Bij SBZ Interieur Design combineren we technisch advies met stijlvol interieurontwerp, projectbegeleiding en complete inrichting. Dit nieuwbouwappartement in Pijnacker, vlakbij Delft, vormt daar een perfect voorbeeld van. De bewoonster wilde de Scandinavische stijl versmelten met natuurlijke, eigentijdse elementen. Haar liefde voor natuur en dieren moest ook tot uitdrukking komen, zonder concessies aan kwaliteit en het ‘warm welkom thuis’ gevoel.

We kozen voor een licht, fris kleurenpalet in zachte groene en grijze tinten, verrijkt met donkergroen en azuur. In samenwerking met kwaliteitsmerk Little Greene gaven we de wanden een luxueuze uitstraling met stucwerk en pigmentrijke verf. Het meubilair, grotendeels op maat gemaakt, bestaat uit massief eiken en Scandinavische designstukken van merken zoals HAY en Secto Design. Duurzame stoffen als linnen en bamboe dragen bij aan een prettige akoestiek.

Buitenshuis creëerden we een luxe terras dat naadloos aansluit bij het interieur, omgeven door beplanting voor een intieme, natuurlijke sfeer. Slimme apparatuur en een doordacht lichtplan zowel binnen als buiten maken deze woning tot een echt ‘thuis’—een harmonieuze blend van comfort, esthetiek en functionaliteit.

Mijn uitdaging

“Ieder project is anders en een uitdaging op een andere manier maar dit project in het bijzonder maakte een diepe indruk op mij. Een ervaring waar ik zelf ook bijzonder veel van heb geleerd. In dit bijzondere project had ik de eer om een cliënte te begeleiden die aan de vooravond van een nieuwe levensfase stond. Het project was hierdoor extra intensief en emotioneel geladen; de persoonlijke wensen van de bewoonster stonden zoals altijd centraal. Maar het was een unieke uitdaging die veel meer vergde dan alleen technisch en esthetisch inzicht; het ging om het begeleiden van iemand van een huidig thuis naar een geheel nieuwe woning. Deze diepgaande samenwerking betrof niet alleen het kiezen van bijvoorbeeld kleuren en meubels maar ook bijzonder veel ontzorgen en life coaching. Het eindresultaat is meer dan een nieuw interieur; het is een nieuw thuis, een nieuwe start in een ruimte die zowel fysiek als emotioneel comfort biedt. En dat is de essentie van waar mijn werk om draait.”- Susanne | Interieurontwerper SBZid
Deel met...